איקקלומין ומעקב ביוץ

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/10/2016 | 09:16 | מאת: אייל

הרופא של אשתי התחיל לה טיפול ל-5 ימים באיקקלומין להסדרת הביוץ. בנוסף אנחנו עושים הזרעות. באנו אליו פעם אחת יומיים לאחר סיום לקיחת הכדורים, הוא ראה זקיק בגודל 18.5 ממ ועל פי חישוב של גדילה של 2 ממ ביום קבע שהביוץ יהיה בדיוק תוך 2 ימים. שאלנו אותו האם אין צורך לבצע לפחות מעקב הורמונלי כדי לוודא את המועד המדויק (כי מדובר בהזרעות) והוא טען שלא, כי איקקלומין מייתר את הצורך במעקב הורמונלי. עשינו את ההזרעה מתי שאמר. נכון להיום (15 וחצי ימים לאחר המועד בו הוא קבע שיופיע הביוץ) אשתי עדיין לא קיבלה ווסת, אבל בדיקת הריון שעשתה אתמול יצאה שלילית. אני חייב להגיד שממה שאני קורא ומכיר זה לא נראה שטיפול באיקקלומין מייתר צורך במעקב הורמונלי, וגם הקביעה החד משמעית של הרופא שהזקיק גדל בדיוק ב-2 ממ ביום ולכן שאפשר לנבא מראש את מועד הביוץ (בהזרעה הוא לא ביצע קודם מעקב כדי שהגל לא ייפגע בזרע) נראית לי מאוד פסקנית.. אני אשמח לדעת האם זו פרקטיקה מקובלת, כי לנו זה ומרגיש לא הכי הגיוני..

ההנחות של הרופא שלכם נכונות באופן כללי, אבל ברור שיש הבדלי גישה לא מבוטלים ביחס לאינטנסיביות של המעקב.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית