האם מספר הביציות פוחת בעקבות טיפולים חוזרים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/09/2016 | 10:15 | מאת: תמר

שלום פרופסור יש לי שאלה, אני אמורה להתחיל טיפול הורמונלי (גונל אף), האם רזרבה שחלתית פוחת בעקבות טיפולים חוזרים? תודה רבה

לא, מאחר שהביציות שנשאבות כל חודש הן מקרב רק אותן ביציות שממילא היו אובדות באותו חודש. או במילים אחרות כל חודש מגויסת קבוצה של ביציות שמבשילה, רק שבטבע רק ביצית אחת מגיעה לבשלות ומשתחררת בביוץ(הדומיננטית). הזריקות שניתנות בטיפולי פריון גורמות ליותר ביציות להבשיל בו זמנית באותו החודש, אך רק מקרב אותה קבוצה של ביציות שהחלה ממילא להבשיל באותו המחזור ועל כן יספגו באותו החודש. באותו האופן, נטילה ממושכת של גלולות מונעת ביוץ, אך לא משמרת את הרזרבה השחלתית, מאחר שאותן ביציות שהחלו להבשיל הולכות לאיבוד גם אם לא היה ביוץ כלל באותו החודש.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית