שימושי הדקפפטיל

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/09/2016 | 19:45 | מאת: יעל

ערב טוב, אשמח להבין כיצד הדקפפטיל משמש גם כמונע ביוץ עצמוני, גם כמתזמן ביוץ (קיבלתי הוראה להזריק 3 36 שעות לפני השאיבה) ולבסוף כתמיכה (או שמא מטרה אחרת) מיום לאחר השאיבה עד לבדיקת ההיריון. ושאלה נוספת, האם רירית הרחם נשארת בעובי שהיתה בזמן השאיבה או שיורדת? לכן ניתנת בעצם תמיכה? תודה רבה!

דקאפפטיל גורם לשחרור של ההורמנים LH ן- FSH מההיפופיזה בסמוך להזרקתו. כך ניתן להשתמש בו לתזמן ביוץ מיד לאחר ההזרקה ואילו בהזרקה ממושכת של מספר ימים ההשפעה היא דווקא של דיכוי או מניעת שחרור של ההורמונים הללו. רירית הרחם משתנה באופיה, משגשוגית להפרשתית, לאחר הביוץ ולכן נותנים פרוגסטרון כתמיכה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית