מחזור קצר יותר בשנה האחרונה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/09/2016 | 15:15 | מאת: לי

שלום רב, אני כבת 36.5, ללא ילדים, נוטלת גלולות מזה תקופה ארוכה. עד לפני שנה, המחזור היה מופיע בקביעות בתחילת השבוע שבו אני לא לוקחת גלולות (מיד עם הפסקתן). בשנה האחרונה המחזור מופיע יומיים-שלושה בלבד לפני שאני אמורה להתחיל לקחת את החפיסה החדשה של הגלולות. כלומר, המחזור התקצר מחמישה-שישה ימים ליומיים-שלושה בלבד. האם הדבר מלמד על ירידה בפוריות? האם עלי לחשוש או לבדוק את הנושא? תודה מראש, לי

הדבר לא מלמד על ירידה בפוריות, אך אם את מוטרדת את יכולה לעשות בדיקת דם ל AMH להעריך את מצב הרזרבה השחלתית שלך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית