שחלות פוליציסטיות ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/09/2016 | 16:32 | מאת: מאיה

שלום רב, אני בת 30 ולפני כחמישה חודשים הפסקתי את השימוש בגלולות כי אני ובעלי מנסים להכנס להריון. מאז הפסקת הגלולות לא היה לי מחזור ולכן הלכתי לגניקולוג אשר מצא בבדיקת אולטרסאונד כי יש לי שחלות פוליציסטיות. טופלתי בפרימולוט נור ליצירת מחזור וביצעתי בדיקות דם ביום השלישי של הווסת. היום קיבלתי את התוצאות ואודה לקבלת הסבר מה משמעות התוצאות: TSH- 4.79 mlu/l Prolactin 256.0 mIU/l LH- קטן מ0.5 IU/L FSH- קטן מ 0.8 IU/L Progesterone- 0.9 nmol/L Testosterone Total- קטן מ 1.5 nmol/l DHEA-S- 2.21 micmol/l אודה לתשובתכם.

חסרות רמות אסטרדיול, אבל רמות ה- FSH וה- LH שלך נמוכות מאד, דבר שיכול להעיד על הפרעה בסדירות הביוץ שנובעת מדיכוי של תפקוד ההיפותלמוס, וגם שאין לך כנראה את תסמונת השחלות הפוליציסטיות. יתכן וזו תופעה חולפת של שימוש ממושך של גלולות, אבל סביר להניח שתזדקקי לטיפול תרופתי על מנת לגרות את השחלות לביוץ.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית