שיקולים בהחזרת עוברים טריים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/09/2016 | 14:44 | מאת: חדשה בתחום

שלום פרופ' זיידמן, אתמול עברתי בהצלחה את השאיבה הראשונה שלי. בהתאוששות הרופא שלי עדכן אותי שנשאבו 16 ביציות (זאת תוצאה טובה? היו כ - 23 זקיקים) ושנעשה את ההחזרה ביום רביעי. היום הודיעו לי מבית החולים שהופרו 14 מתוכן (אני ממש מקווה ששמעתי נכון ושהיא לא אמרה לי 4...) ושההחזרה תהיה ביום שני. האם אתה יכול לומר לי מה יכולים להיות השיקולים להקדמת מועד ההחזרה? האם זה עדיף? אני בת 36, יחידנית, ivf ראשון לאחר 4 הזרעות שלא נקלטו וכל הבדיקות והצילומים תקינים. כמה עוברים היית ממליץ להחזיר? האם אני בכלל יכולה לבקש או שזאת החלטה אישית של הרופא? תודה רבה ושבוע טוב!

בד"כ כאשר יש יותר עוברים מעדיפים לגדל אותם יותר ימים. תקראי ב: http://www.baby4u.co.il/Content.aspx?id=787

17/09/2016 | 22:19 | מאת: חדשה בתחום

תודה פרופסור, אקרא את המאמר. בית החולים התקשר שוב ועדכן שהופרו 10 ביציות ב - icsi והעוברים נמצאים באמבריוסקופ. הרופא שלי ענה לי שנחזיר ביום 3 כדי לא לקחת סיכון שעד יום 5 יישאר רק עובר אחד ושאכן ניתן לשקול החזרה כפולה. אז פשוט אמשיך להחזיק אצבעות ולחשוב חיובי.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית