אסטרופם האם זה מעכב ביוץ כשלוקחים בשלב הלוטאלי?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/09/2016 | 09:30 | מאת: מנסים

שלום, אני בעלת שחלות פוליציסטיות וטופלתי בגונאל אף 25 יחידות. כשהזקיק היה 19 והרירית 5 מ"מ הרופא הורה לי להתחיל לקחת אסטרופם 2 מ"ג פעמיים ביום כדי לעבות את הרירית במשך 15 ימים או עד קבלת המחזור. כמו כן, במקביל הרופא הורה על הזרקת אוביטרול בשישי בבוקר ועל קיום יחסים שישי בלילה, שבת וראשון. אם במקרה שלי הרופא נתן את האסטרופם ממש סמוך לביוץ למשך 15 יום (למשך השלב הלוטאלי) כדי לעבות את הרירית, יש מצב שהאסטרופם עיכב את הביוץ? אני פשוט מרגישה שיש לי הרבה הפרשות וחוששת שעדיין לא היה ביוץ בגלל זה. תודה רבה

בד"כ אחרי הזרקת אוביטרל יתרחש ביוץ.

07/09/2016 | 12:59 | מאת: ניסיונות

תודה רבה פרופ'. שאלה נוספת, אני רוצה לעשות בדיקה לערכי פרוגרסטרון כדי לוודא שהיה ביוץ. האם לעשות שבוע מהזרקת האוביטרול (שישי בבוקר) או שבוע מהביוץ עצמו (שבת בלילה, מה שאומר ראשון)? תודה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית