דקסמטזון בהריון כמה זמן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

07/09/2016 | 09:40 | מאת: דנית

שלום רב, יש לי שחלות פוליציסטיות, בעקבות בעיה הורמונלית שהייתה לי מילדות. במהלך הגדילה בילדותי נטלתי דקסמטזון 0.5. ניסיתי להיכנס להריון במשך כמעט כשנה ללא הצלחה, רופא המשפחה רשם לי דקסמטזון 0.5, פעם ביום לאיזון ההורמונים, סבלתי מעודף טסטוסטרון. ההורמונים הסתדרו וברוך השם הצלחתי להיכנס להריון באופן טבעי אחרי נטילה של דקסמטזון במשך חודש, אני עכשיו בשבוע שישי, בשבוע הבא יש לי בדיקה ראשונה של אולטרסאונד. אני ממשיכה בנטילת הדקסמטזון שכן הוא שומר על איזון הורמונלי, מדובר בכמות קטנה 0.5. האם עלי לקחת את הדקסמטזון לכל אורך ההריון או רק בהתחלה? רופא הפוריות של אחותי, שגם לה אותה הבעיה, והיא עוברת טיפולי פוריות, אמר לה שתצטרך לקחת לכל אורך ההריון, רופא המשפחה שלי אמר לי שרק בחודשים הראשונים. אשמח לדעת מה דעתך ד"ר בעניין? למעשה לא הלכתי לרופא פוריות אלא קיבלתי את הכדור לאיזון מרופא המשפחה, גם בעקבות המלצת הטיפול לאחותי. כעת ארצה לדעת האם ההמלצה היא ליטול את הכדור למשך כל התקופה או רק למספר חודשים? תודה רבה דנית

בד"כ אין צורך לקחת את הסטרואידים במהלך ההיריון, אלא אם את סובלת מעודף אנדרוגנים משמעותי.

12/09/2016 | 08:43 | מאת: דנית

אכן יש לי רמות גבוהות של טסטוסטרון ללא הכדור, מגיעות לערכים של בין 4-9... האם יש סכנה להריון בהמשך נטילה של דקסמטזון?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית