בדיקת פרופיל ביום ההזרקה הראשון - כן או לא?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/08/2016 | 17:33 | מאת: מטופלת חדשה

בעקבות שאלה שהתפרסמה פה השבוע, - שאלה שמאוד מטרידה גם אותי: 1. עבור מה ניתנת בד"כ בדיקת דם+US ביום השני או השלישי של המחזור (כלומר רגע לפני התחלת ההזרקות?) האם ע"מ לראות את "נקודת הפתיחה" של הגוף בחודש הנוכחי - כך שנוכל למדוד במדוייק את תגובת הגוף להורמונים? (כמובן גם להיעזר במדידות אלה, בבואנו לקבוע את הפרוטוקולים של הסבבים הבאים) 2. אם אכן זה כך וזו הסיבה - איך יכול להיות שישנן נשים שלא מתבקשות לעשות בדיקות ביום הראשון אלא רק לאחר 5-6 ימי הזרקות? (אפילו בסבב הראשון, כלומר כשעדיין אין שום תיעוד כיצד גופן מגיב להזרקות מעין אלה) 3. האם בבדיקת פרופיל הורמונלי יש הבדל בין היום השני ליום השלישי של המחזור? תודה רבה מראש על תשובותיך

1. בד"כ זה נעשה כדי לשלול ציסטות ולוודא שהאישה באמת בתחילת הווסת. 2. אם האישה לא עשתה לאחרונה טיפולים והיא יודעת לזהות בברור את הווסת אין הרבה חשיבות לבדיקה ביום 2. 3. בד"כ אין הבדל בין היום השני ליום השלישי של המחזור.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית