תוצאות בדיקת חלבון עוברי ושקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

23/08/2016 | 12:21 | מאת: שיר

שלום רב, אני בת 41, הריון לאחר IVF. בבדיקת שקיפות עורפית לפני עשרה ימים התוצאה היתה עובי השקיפות 1 מ"מ שהרופא אמר שזה תקין. לפני עשרה ימים עשיתי גם בדיקת דם לחלבון עוברי. עכשיו התקשרו אלי מבריאות האשה לומר שהרופא רוצה לראות אותי מחר בקשר לתוצאות של הבדיקה (כבר סימן מבשר רעות שהרופא מבקש להקדים לבוא :() שאלתי את המזכירה מה התוצאות שמופיעות בבדיקה והיא אמרה לי שהסיכון ע"פ גיל בלבד הן 1:75 והתוצאות המשוקללות עם תוצאות השקיפות הן 1:183. אני מבינה שהתוצאות הן לא טובות. מה זה אומר? והאם זה בעיקר בגלל הגיל או מעבר? עלי לציין, שלא מקובל אצלינו לבצע בדיקת מי שפיר, מה גם שהבנתי שזו בדיקה שמעלה את הסיכון להפלה (מה שלא הייתי עושה בכלל ובטח לא בהריון כ"כ יקר) אנא תשובתכם, אנחנו מודאגים מאד.

זה בעיקר בגלל הגיל. אפשר לשקול לבצע בדיקת דם NIPT במקום דיקור מי שפיר.

23/08/2016 | 16:08 | מאת: שיר

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית