דחוף זריקות פרוגסטרון רטרד לעומת תכשירים אחרים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/08/2016 | 00:34 | מאת: שימרית

שלום! אני עומדת לפני החזרת זוג עוברים מוקפאים. בטיפול ההפריה הקודם עם הבת שלי (זה גם הטיפול היחיד שעברתי) קיבלתי תמיכה עם אנדומטרין. הפעם בפרוטוקול יש זריקות של פרוגסטרון רטרד 250 מ"ג כל שלושה ימים (החל מהיום השביעי לאחר ועם שימוש בקרינון ואסטרופם). חייבת לציין שאין לי הסטוריה של סיבוכים כלשהם. רציתי לדעת האם יש הבדל משמעותי בין שני התכשירים מכיוון שמאוד הייתי רוצה להימנע מהזריקות שאני חרדה מהם ושלפי עדויות כואבות מאוד ושורפות ימים אחרי הזריקה , וגם עקב הטרטור הכרוך בחלק הטכני של להגיע לקופת חולים להזרקות(אין ליד הבית שלי מרפאה ואין ברשותי רכב/ ולא תחבורה ציבורית נוחה.) אני מוכנה להזריק אבל אני רוצה לוודא שזה נובע מיעילות מוכחת טובה יותר של הפרוגסטרון רטרד לעומת תכשירים אחרים ולא כי זה פשוט נפוץ/נהוג יותר היום . האם יש תכשירים אחרים שלא בזריקה/או במקרה הגרוע זריקות שניתן להזריק עצמית בבית לבטן, שניתן ליטול שיעילים באותה מידה? בתודה מראש! שימרית

אין הבדל משמעותי בין שני התכשירים. אין זריקות של פרוגסטרון שניתנות לבטן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית