שאיבת ביציות וכמה ביציות נשארו

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/08/2016 | 07:54 | מאת: נעמה

שלום רב, אני בת 37, עוברת טיפולי פוריות פעם שניה. בבדיקות הדם התגלה כי יש לי FSH גבוה (11.5). הרופא המטפל אמר שיש לי עוד חלון הזדמנויות של כשנתייים להכנס להריון. בשאיבה האחרונה נשאבו 8 ביציות, והופרתה רק ביצית אחת. שאלתי היא האם כל שאיבה כזו של ביציות מקצרת את פרק הזמן של השנתיים שאמר הרופא? האם יכול להיות שבגלל השאיבות רזרבת הביציות שלי תגמר מהר יותר? האם שאיבת ביציות בעצם מקרבת את גיל הבלות? אולי כדאי יותר לעשות הזרעות ולא לשאוב ביציות, שכפי שאני מבינה לא נשארו הרבה מהן כבר? תודה מראש על התשובות, נעמה

בשאיבת ביציות מוציאים אך ורק ביציות שממילא היו אובדות באותו המחזור, כך שאין לכך השפעה על הרזרבה השחלתית או גיל המנופאוזה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית