היסטרוסקופיה ואנדרומטיוזיס

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

06/08/2016 | 16:07 | מאת: שרונה

שלום, רציתי לדעת האם בבדיקת היסטרוסקופיה או צילום רחם יש אפשרות לאבחן אנדרומטיוזיס? או לאבחן איזה ממצא שידליק נורה אדומה? ביצעתי את הבדיקות הנל שיצאו תקינות אך לעיתים יש לי כאבים באגן וכאבי מחזור שלא הפריעו לתפקוד היומי כי ישר הייתי לוקחת משכחי כאבים . אשמח לתשובתך

היסטרוסקופיה לא יכולה לסייע, אבל לעתים אפשר לראות בצילום רחם הידבקויות שמרמזות על נוכחות אנדומטריוזיס באגן. בד"כ האבחנה נעשית על ידי אולטראסאונד מכוון או עדיף בלפרוסקופיה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית