רחם שלא התפתחה מספיק

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/07/2016 | 13:33 | מאת: יערה

אובחנתי כמי שהרחם שלה הפסיקה לגדול בגיל צעיר מעולם לא הייתה וסת (גיל 23), ההתפתחות המינית שלי למעט זאת תקינה לחלוטין, אני יודעת שישנה בעיה בכניסה להיריון במצב זה, האם יתכן ומדובר ברחם אינפנטילי ? מהו בכלל רחם אינפנטילי ? האם יתכן טיפול לרחם קטנה בהפריית ביצית ? בנוסף לכך האם במצבים אלו יתכנו דעות סותרות בקרב הרופאים ? אני יודעת שניתן לחשוד ברוקיטנסקי אך במצב הנתון אין הזדקקות לניתוחים להרחבת נרתיק, כמו"כ אין בעיות שמיעה, כליות או לבביות.

רחם אינפנטילי הוא רחם שהפסיק להתפתח מאז שהאישה הייתה ילדה ועל כן נותר קטן ולא מפותח. צריך לעשות הערכה מדויקת של מצב הרחם על מנת לקבוע מה סיכויי ההיריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית