פיפל לפני התחלת טיפול חדש של IVF

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

19/07/2016 | 21:14 | מאת: אבגד

שלום יש לי בעיה של רירית דקה. היום הייתי בבית חולים וקבלתי פרוטוקול לטיפול חדש של IVF. בקשתי מהרופא גם לעשות פיפל לפני הטיפול. הוא אמר שלגבי היעילות של פיפל יש חילוקי דעות. פעם אחד בעבר עשיתי פיפל וזה מאוד כאב.עכשיו אני מתלבטת אם כן לעשות או לא. רציתי לשאול אותך מה דעתך האישית לגבי היעילות של פיפל? האם זה באמת עוזר? תודה רבה

אין באמת מחקרים טובים ביחס ליעילות הפיפל, כפי שסיכמו לאחרונה חוקרים: In summary, there is currently insufficient evidence to support the use of endometrial injury in women with recurrent implantation failure undergoing assisted reproductive techniques while the procedure-associated complication rate has not been assessed. Clinical implementation should, thus, be deferred until robust evidence becomes available. European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology 193 (2015) 27–33

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית