שחלות פוליציסטיות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/07/2016 | 10:36 | מאת: נעמה

שלום רב, אני בת 29, ומנסים להיכנס להריון שנה ללא הצלחה. מחזורים לא סדירים ברמת היום ( בין 29 ל 34 יום ), פרופיל הורמונלי תקין ( כולל יחס fsh ו lh). אני מזהה ביוץ בכל חודש באמצעות ערכות הביוץ כאבים. בבדיקת גלוקוז בדם , יצאה תוצאה מעט גבוהה ( 106 לאחר צום של 8 שעות ). אני לא סובלת מעודף משקל ואין לי סממנים אחרים של פוליצסטיות ( כגון אקנה ושיעור יתר), האם למרות זאת יתכן שאני פוליציסטית? האם סוכר גבוה בדם עלול להפריע לפוריות וקליטה להריון? ( למרות שמקיימים יחסים מתוזמנים סביב הביוץ ) אשמח למענה

חשוב לאזן סוכרת לפני היריון, כך שכדאי להתייעץ עם הרופא, אולי ירצה בהתאם לסיפור המשפחתי שלך, לעשות בדיקת דם ל- HbA1C או העמסת סוכר. לא הבנתי איך אפשר לסבול מתסמונת שחלות פוליציסטיות בהעדר התסמינים הרלוונטיים.

18/07/2016 | 22:56 | מאת: נעמה

אבל אין לי סוכרת. .. אין לי רקע משפחתי לסוכרת ולעולם לא סבלתי מסוכר גבוה. התוצאה כשלעצמה נורא הפתיעה אותי ( אני אפילו מעט בתת משקל ).. לכן אני חששתי שאולי יש קשר בין זה לבין פוריות.. האם סוכר גבוה יכול להשפיע על הפוריות ? אני אחזור על הבדיקה שוב במקרה ונפלה טעות מעבדה. תודה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית