אנדומטריוזיס- חזרה לטיפולים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/07/2016 | 21:40 | מאת: אני

בת 26, לפני כשנה התחלתי טיפולי פוריות בעקבות בעיית זרע מורפולוגיה 0. בבדיקות שעשיתי נראה כי הייתה לי ציסטה אנדומטריומה בין סנטימטר וחצי לשניים. צילום רחם והיסטרוסקופיה תקינים. בivf השני קיבלתי פרוטוקול שגרם לגדילה של הציסטה( הגודל 3.5-4 ס"מ) הרופא לא הקדיש לכך תשומת לב ולא קיבלתי טיפול תואם לאנדומטריוזיס. יש לציין שנכנסתי להריון בטיפול זה (פרוטוקול קצר) השאלות שלי הן להריון הבא- 1. האם זה נכון לא להתייחס לציסטה? אני מבינה שהמטרה הינה הריון אך אני מפחדת שהנזק שנעשה יהיה בהמשך בלתי הפיך ויגרום לבעיות רבות והרופא הדגיש בפניי שאנחנו מתעלמים מהצ'יסטה. 2. האם עליי לחזור על היסטרוסקופיבה כיוון שהצ'יסטה גדלה 3. האם במצב כזה צריך לחזור לטיפולים במהרה שהצ'יסטה לא תמשיך להתפתח?

1. לא מתעלמים. אבל מספיק לעקוב בשלב זה. 2. הציסטה בשחלה לא ברחם. בהיסטרוסקופיה חלל הרחם נבדק. 3. לא חייבים, אבל יש צורך במעקב כל כמה חודשים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית