כאבי בטן בשלב הלוטאלי

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/05/2016 | 14:34 | מאת: הילה

שלום רב, בת 36. לפני שנה וחצי ילדתי מטיפול הפריה מוצלח. לא נמצאה סיבה לאי פריון אצלי או אצל בעלי. במהלך השנה האחרונה אנו שוב בטיפולים. במהלך החודשים האחרונים אני מתעוררת באמצע הלילה מכאב בטן חזק שמרגיש כמו ציר ברקסטון. הכאב נמשך כשעה שלמה. ללא דימום או הכתמות. לאחר החזרת עוברים טריים זה קורה לי ביום 6-7 להחזרה. בהחזרת בלטוסיצטים תקף אותי הכאב 4 ימים לאחר ההחזרה. מבקשת לציין שהכאב קיים גם בחודשים בהם היו עוברים מוקפאים וגם בחודשים בהם היה מחזור רגיל ללא טיפול, גם בחודש שבו שונה הפרוטוקול. אני לא סובלת מ- אנדומטריומה. האם יכול להיות שמה שאני חשה זו עליה ב- פרוסטגלנדינים > משמע שהרירית מתפרקת? אם לא, מה הסיבה לכאב שאני מרגישה?

אם הרירית מתפרקת יש לצפות שתחווי דימום במקביל. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ביחס להגברת התמיכה, שיכולה לעתים להרפות את שריר הרחם ולהקל על המיחושים מהסוג שאת מתארת.

30/05/2016 | 09:21 | מאת: הילה

תודה רבה פרופ' על התשובה. מאיזה יום מתחילה הרירית להתפרק? במידה ולא היה לי דימום או כאב חוזר האם יש סיכוי שהתמיכה מספיקה?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית