שלום פרופסור זיידמן

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

26/05/2016 | 08:25 | מאת: אניץ

אני בת 27 .סובלת מאנדומטריוזיס. לאחרונה עברתי ניתוח אבל השאירו נגעים על המעי(בגלל הסיכון וחוסר הכנה מוקדמת ).נכון להיום שמתי התקן אבל עדיין אני סובלת מכאביי בטן עיוותים כואבים וכאבי אגן. הניתוח אמנם הוריד את הכאב אבל לא מספיק. (בניתוח הוסרו נגעים שהיו בכל הדוגלס והפירטנאום ימני- שנכרת.) השאלה-האם המירנה יעילה? האם המירנה אכן יכולה לעזור לכאבים?? או שאאלץ לעבור ניתוח נוסף?

המירנה יעילה בהפחתת הדימום הוסתי ובמניעת היריון, אך מאחר שהיא אינה מונעת ביוץ יתכן והיא פחות יעילה מגלולות במניעת כאב. אפשר לשקול להוסיף לך תרופות לדיכוי הביוץ כמו דקאפפטיל או גלולות להקלת הכאב.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית