פרופיל הורמונלי - יום חמישי למחזור

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

18/05/2016 | 15:29 | מאת: דנית

שלום רב, אני בת 29 ומנסה להרות מזה כשמונה חודשים ללא הצלחה. בדיקת זרע של בעלי תקינה. ביצעתי בדיקת פרופיל הורמונלי ביום החמישי למחזור (בד"כ מחזורים של 35 יום ואני מזהה ביוץ סביב יו"מ 21). אני חוששת שהתוצאות אינן תקינות, וחוששת שזה מעיד על רזרבה שחלתית נמוכה (כי ה FSH וה E2 יחסית גבוהים). להלן התוצאות: ESTRADIOL (E-2) 244 pmol/L TSH 2.29 mIU/L LH 7.50 IU/L FSH 9.60 IU/L PROLACTIN 266.1 mIU/L PROGESTERON<2 BETA-HCG <5 TESTOSTERONE- TOTAL 1.90 nmol/L אשמח לחוות דעת אם התוצאות תקינות, והאם ניתן להיכנס להריון ספונטני ללא התערבות?

ה- FSH מעט גבוה, אבל בתחום הנורמה. כדאי לחזור על הבדיקה ביום שלוש למחזור ואולי לעשות גם בדיקת AMH.

18/05/2016 | 20:21 | מאת: דנית

בהינתן הנתונים הללו, האם ניתן לדעתך להיכנס להריון ספונטני? או שה FSH הגבוה מצריך התחלת טיפולים כבר מעכשיו? ה FSH עולה בתחילת המחזור? כלומר אם הבדיקה הייתה נעשית ביו"מ 3 ע"פ המלצתך, יש סבירות ל FSH נמוך יותר? (אני מעט לחוצה) תודה מראש

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית