שאלה בנוגע להקפאת זרע-

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/05/2016 | 20:57 | מאת: בדרך לivf

שלופ פרופ יקר- אנו בivf בעקבות בעיית זרע. בעלי מאוד מתקשה במתן זרע לקראת הפריה. הוחלט שנעשה הקפאה למקרה שלא יצליח ביום השאיבה. באותו זמן עקב עקירה הוא השתמש באנטביוטיקה מסוג מוקסיוויט וסיים אותה מספר ימים לפני. . כמו כן לא ידענו - ונעשה שימוש ברוק כחומר סיכוך. לאחר מכן רק נודע לנו שרוק מזיק מאוד לזרע ופוגע בו. למרות שהבנו מהרופא שהבדיקה יצאה ממש גרועה הוא שאל אם בכלל הקפיאו והבנו שאכן הוקפא זרע. שאלתי- האם הרוק לא פגע בזרע וכתוצאה מכך הוקפאו זרעים פגומים? האם התהליך יכול לגרום למומים בעובר? האם האנביוטיקה גם לא תרמה? יש לנו אפשרות להקפיא שנית לפני השאיבה השאלה היא אם צריך. תודה רבה רבה לך!

רוק לא מזיק מאוד לזרע ופוגע בו. ההשפעה השלילית היא בהנחה שהזרע נאסף בכלי מלא רוק ושהה במחיצתו זמן רב, דבר לא סביר. האנטיביוטיקה לא אמורה להפריע והתהליך לא קשור למומים בעובר. אם נתוני הזרע היו לא טובים עדיף להקפיא דגימה שניה.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית