פרוגינובה - אני נמצאת בקבוצת סיכון - האם לקחת?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/05/2016 | 10:11 | מאת: נופר

שלום, אני לקראת מחזור ראשון של טיפול IVF. קיבלתי אתמול את הווסת, ואני אמורה להתחיל את הטיפול שנתנו לי: פרגובריס אורגלטרון אוביטרל אוטרגוסטן קיבלתי הנחייה לגבי הזריקות, אך לא קיבלתי לוח זמנים, האחות ביקשה שאצור קשר עם קבלת הווסת, ובהתאם לכך ייתכן ואצטרך לקחת פרוגינובה. משום שאתמול היה יום קצר (יום העצמאות) לא הצלחתי לתפוס את האחיות בטלפון. יצרתי קשר עם מיון נשים, בניסיון להשיג את המחלקה. חזרו אליי עם הודעה מהאחות, האמרה שעליי לקחת פרוגינובה ולבוא ביום ראשון לביקורת. קראתי את העלון של הפרוגינובה, ומצויינים מצבים רפואיים המצריכים מעקב צמוד בטיפול בהורמון חלופי: 1. סיכון מוגבר לסרטן להתפתחות סרטן הרגיש לאסטרוגן - סבתא שסבלה מסרטן השד 2. אחד מקרובי המשפחה בדרגת קרבה ראשונה סבל מקריש דם ברגליים סבתא שלי נפטרה מסרטן השד לאימא שלי היה קריש דם ברגל בלידתי מעבר לכך אני סובלת ממיגרנות וגם הייתה לי מחלת הנשיקה (2002) - ישנה התייחסות למחלת כבד למיטב הבנתי, אני אמורה לקחת את הפרוגינובה, כדי להתאים לזמני השאיבה במחלקה. אני חוששת לקחת את התרופה. מצד שני, חוששת להפסיד את מחזור הטיפול הנוכחי (רזרבה שחלתית נמוכה) לא יודעת מה לעשות. האם להתחיל את הזריקות. האם להמתין ולהסתכן בפספוס של מחזור הטיפול. תודה רבה.

עדיף לא להתחיל בטיפול לפני שהצגת בפני הרופא המטפל את החששות שלך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית