האם מותר לקחת פרוגינובה כשסובלים ממיגרנה?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

09/05/2016 | 12:41 | מאת: יעל

שלום, אני מטופלת PGD .אתמול התחלתי לקחת פרוגינובה 3 פעמים ביום כהכנה להחזרת מוקפאים. היום בבוקר התעוררתי עם מיגרנה חזקה. מאז ומתמיד סבלתי ממיגרנות עם אאורה. בשנים האחרונות המיגרנה באה פעם בכמה חודשים. רציתי לדעת האם מסוכן לי לקחת פרוגינובה?כי הבנתי שלא נותנים אסטרוגן למי שסובלת ממיגרנה. האם יש לי ברירה?או שזה סיכון שעלי לקחת אם אני רוצה הריון נוסף? בעבר כששאלתי אם מותר נאמר לי שכן כי זה הורמונים לתקופה קצרה. האם זה נכון? תודה רבה יעל

לא מומלץ לנשים עם מיגרנות תכופות לקחת אסטרוגן, אך לעתים אין מנוס. אפשר לשלב את האסטרוגן עם טיפול מונע של קלקסן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית