מטפורמין בהריון- האם להמשיך?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/04/2016 | 19:59 | מאת: sun always shines

שלום פרופ' זיידמן, אני פוליצסטית עם אנדרוגנים גבוהים ולאחר שנתיים של נסיוניות טבעיים, הזרעות ו-IVF נכנסתי להריון טבעי בין הטיפולים. התחלתי לקחת מטפורמין לפני 4 חודשים ונראה שהתרופה עזרה לי להיקלט. כעת אני בשבוע 6. כעת לא ברור לי האם עליי להמשיך עם המטפורמין עד סוף השליש הראשון או להפסיק במיידית. מצד אחד אני חוששת שאם אפסיק יגברו הסיכויים להפלה, מצד שני אני חוששת שמא התרופה תפגע בעובר (הבנתי שהתרופה חוצה את השילייה). מה לדעתך מומלץ לעשות בשלב זה? תודה!

אין באמת הסכמה ברורה בנושא, אני הייתי מציע לך להמשיך ולהתייעץ בהקדם עם הרופא המטפל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית