לאחר החזרת 2 עוברים טריים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/04/2016 | 09:11 | מאת: לירז

פרופ' שלום בת 40 עוד חודש ואתמול עברתי החזרה של 2 עוברים יפים מאוד. הנוסף הופרו 16 עוברים מתוך 20 שנשאבו לאחר פרוטוקול קצר. לפני 3 שנים לידיה לא מ-IVF. הבנתי כי בגיללי הסיכוי יורד ל-10% הצלחה אך הייתה לי תגובה טובה לטיפול ועצם זה שהריתי בעבר מעודד.(לפני חודשיים הריון כימי) האם לאור הירידה באחוזים עקב הגיל עשיתי טעות שלא החזרתי 3 ורק 2 עוברים?ומה הסיכוי שאצטרך חלילה פונדקאות?

החזרה של יותר עוברים מעלה את הסיכוי להריון, אבל גם מעלה את הסיכון להריון מרובה עוברים. פונדקאות בד"כ לא פותרת בעיות של גיל אלא של רחם לא תקין.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית