תמיכה בתחילת הריון - עד מתי להמשיך?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/04/2016 | 10:34 | מאת: sun always shines

שלום פרופ' זיידמן, אני בתחילת הריון בשבוע 5+6. הריתי באופן טבעי בין הטיפולים, לאחר 6 הזרעות ושני טיפולי IVF. בתחילת ההריון שאפתי סינרל פעמיים ביום משום שהתחלתי פרוטוקול ארוך. ברגע שנודע לי על ההריון הפסקתי עם הסינרל בהמלצת רופא הפוריות, והפרוגסטרון ירד מ-46.5 ל-32.8. בעקבות כך הרופא המליץ לי על תמיכה- 4 נרות ביום של אוטרוגסטן 200. ביום חמישי האחרון (שבוע 5+3) הפרוגסטרון נמדד על 44.8. שאלתי היא- עד מתי מומלץ לקחת תמיכה בהריון טבעי? האם עליי להמשיך באותו המינון (4 נרות ביום של 200 מ"ג) עד הפסקת התמיכה? תודה וחג שמח!

בד"כ ממשיכים באותו מינון עד שבוע 8, אבל כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית