המלצה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/04/2016 | 14:23 | מאת: יעל

שלום רב, אני בתחילתו של תהליך תרומת זרע ולקראת הזרעה ראשונה... היום במעקב הזקיקים (יום 11 למחזור) הרופאה לא ראתה התפתחות משמעותית של זקיקים ואף לא מצאה את הזקיק שכן הגיע ל - 12 שמצא רופא אחר שלשום וכן ראתה שחלות פוליציסטיות, מה שגם אף רופא אחר לא ציין עד היום. רופאת הפיריון רשמה לי אוביטרל ליתר ביטחון גם בגלל הכניסה לחג. האם במצב הזה היית ממליץ לנסות ישר עם האוביטרל? המחזורים שלי סדירים בין 30-35 יום. מה שכן, הם נהיו קצרים וקלים הרבה יותר ממה שהיו לפני נטילת הגלולות. האם זה יכול להיות קשור ל - pco? כי אין לי אף אחד מהתסמינים האחרים הנלווים לתסמונת. תודה רבה וחג שמח

איך יתכן שיש לך pco אם אין לך אף אחד מהתסמינים?! אוביטרל עוזר לתזמון ובוודאי שלא יכול להזיק.

21/04/2016 | 12:10 | מאת: יעל

זה בדיוק מה שגם אני לא הבנתי... אבל הרופאה שביצעה את האולטרסאונד אמרה שיכול להיות מצב של pco עם מחזור סדיר וללא תסמינים ושבנות עם pco גם מצליחות להרות ללא בעיות בהכרח. הסימפטום היחיד שאפשר לקשר לזה הוא נשירת שיער, אך האם הגיוני שיהיה רק סימפטום אחד?! מחר יש לי עוד בדיקת דם וזקיקים ואני מניחה שביום ראשון נקבל החלטה האם להיעזר באוביטרל. תודה רבה על תשובתך! חג שמח!

22/04/2016 | 12:16 | מאת: יעל

טוב, אז היום היתה קפיצה משמעותית ונצפה זקיק בגודל 18! הוחלט שאקח את האוביטרל ונעשה את ההזרעה ביום ראשון. העדפתי לעשות הזרעה אחת ולא הזרעה כפולה. האם טעיתי בכך? הבנתי שאין להזרעה כפולה יתרון מוכח על הזרעה אחת. תודה רבה וחג שמח!

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית