תוצאות בדיקה fsh וamh

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/04/2016 | 18:28 | מאת: אור

שלום, בת 39 בעקבות fsh גבוה -13 הופנתי לבדיקת amh התוצאה שהתקבלה הייתה 1.84 הרופאה המטפלת אומרת שהתוצאה לא טובה וממליצה לעשות טיפולי ivf ולא הזרעות (במסגרת תרומת זרע). המלצתך ושאלה נוספת, האם כדאי להקפיא ביציות אם אני רוצה יותר מילד אחד..או שלאור התוצאות אין טעם? תודה.

טיפולי IVF מצליחים יותר מהזרעות, אבל זו בטח לא טעות קשה לנסות כמה הזרעות. נראה קצת מאוחר להקפיא ביציות, אך יתכן וייווצרו עוברים מתאימים להקפאה במהלך הטיפול.

18/04/2016 | 23:48 | מאת: אור

תודה על תשובתך. החשש שלי שמעבר לסטטיסטיקה של עליה במומים בילדים שנולדים ב ivf (הבנתי שקיים הבדל של שלושה אחוזים) האם הילדים הללו חשופים יותר למחלות בבגרותם? האם fsh או amh (למרות שקראתי שהוא בגדר הנורמה) מעידים על איכות לא טובה של הביציות ולכן לא כדאי להקפיא או שזה פונקציה של הגיל..? שוב תודה

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית