בדיקת FSH ו-AMH, אשמח לתשובה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

12/02/2016 | 10:50 | מאת: סקרנית

פרופ' בוקר טוב מה ההבדל בין בדיקת FSH ו-AMH? בפרופיל הורמונלי נהוג לעשות רק FSH ו-AMH זו בדיקה שניתן לעשות אותה רק באופן פרטי. באיזה מצב שולחים לבדיקת AMH ומה מלמדות התוצאות שלה?

13/02/2016 | 11:13 | מאת: לחוצה ודואגת

הי, אני לא רופאה אבל בצעתי את שתי הבדיקות בגלל FSH גבוה. כאשר תוצאת ה- FSH גבוהה מהתקין, רק אז מבצעים בדיקת AMH שאמורה לתת מדד אמין יותר לגביי הרזרבה השחלתית. FSH חשוב לבצע בימים 3-5 למחזור, בדיקת AMH אפשר לבצע בכל יום במחזור.

13/02/2016 | 11:22 | מאת: סקרנית

היי.... תודה על התגובה. לא ביצעתי FSH הרבה זמן כי תמיד שואבים לי הרבה ביציות והרופאים לא דרשו את זה. בדיקת AMH לא ביצעתי מעולם כניראה מאותה סיבה. בכל זאת אשמח לתגובה של פרופ' זיידמן.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית