רירית הרחם

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/02/2016 | 09:18 | מאת: טל

שלום, לפני כחצי שנה ילדתי ונשארה לי שארית שליה ברחם. ביצעתי פעמיים היסטרוסקופיה להסרתן (פעם ראשונה לא הספיקה) ולאחר מכן לא קיבלתי מחזור. ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית ונראה שיש הידבקויות כנראה דיי חמורות מכיוון שהמחזור לא הגיע בכלל. יש לי היסטרוסקופיה ניתוחית נוספת עוד כחודש להסרת ההידבקויות ועד אז אני לוקחת הורמונים לבנית הרירית. יש לי כמה שאלות: 1. האם, בנוסף לעוד היסטרוסקופיה יש משהו שניתן לעשות? 2. האם לאחר הידבקויות חמורות יש סיכוי להריון נוסף תקין? 3. האם יש פגיעה בביציות? אם אני רוצה לשאוב ביציות על מנת שיהיה לי במידה ויפגע לי הפיריון, מתי כדאי לעשות את זה? תודה, טל

1. זו השיטה המקובלת לטיפול בהידבקויות בחלל הרחם. 2. כן, לאחר שהוסרו ההידבקויות. 3. אין פגיעה בביציות. שאיבת ביציות לשם הקפאתן ניתן לעשות מיד.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית