עצה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

27/11/2015 | 08:35 | מאת: א

אני בת 42 ואמורה להתחיל טיפול IVF חדש עם המחזור בעוד יומיים. פרוטוקול קצר, אלנובה בשילוב עם מנופור. יש לי בעיה של רירית דקה - לכן נראה לי שהרופא רשם לי אלנובה במטרה לגייס כמה שיותר זקיקים. יש לי גונאל אף בבית שנשאר מטיפולים קודמים, כששאלתי את הרופא אם אפשר להשתמש בגונאל במקום אלנובה הוא אמר שכן. הזרקת גונאל לחמישה ימים ואח"כ מנופור במקום אלנובה (פעם 1 לשבע ימים ואח"כ מנופור). 1. האם ההבדל בין אלנובה וגונאל משמעותי מבחינת גיוס מספר הזקיקים בשלב הראשוני?מה הית ממליץ? 2. הבנתי שתרופות כמו מנופור שמכילים גם FSH וגם LH מניבים תוצאות יותר טובות מבחינת איכות העוברים מאשר תרופות שמכילות רק FSH (האם זה באמת כך?)לכן האם גם מהסיבה הזאת עדיף לי להשתמש בגונאל (חמישה ימים ואח"כ מנופור) מאשר אלנובה שמתחילים להזריק רק אחרי שבעה ימים את המנופור? אנא הסבר. תודה רבה

1. תלוי במינון הגונאל. לי יש ניסיון טוב עם התגובה לאלונבה. 2. זה לא כך, אפשר לקבל עוברים מדהימים גם עם תרופות שמכילות רק FSH. אבל יש רופאים שאוהבים לקראת השאיבה להוסיף תכשיר שמכיל גם LH שאולי תורם לבשלות הזקיקים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית