איכות עוברים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

20/11/2015 | 13:45 | מאת: שגית

פרופסור זיידמן שלום רב, אשמח מאוד לשמוע מה דעתך. בת 25 בטיפולי פוריות עקב בעיית מורפולוגיה 0. בתחילת הטיפולים כאשר ביצעתי בדיקות, ראו ציסטה קטנה של כ- ס"מ שנראית אנדומטריומה. כיוון שהציסטה קטנה לא ייחסו לה כל חשיבות. מלבד זה כל הבדיקות שלי תקינות: הורמונים, רזרבה שחלתית, ביוץ טבעי מחזור סדיר. לאחר ivf ראשון שנכשל, קיבלתי פרוטוקול חדש שבו נוספו לי ציסטות אנדומטריומה ( 20 22 ממ). הטיפול התחיל לא טוב משום שהזקיקים היו מרובים אך לא גדלו היטב. למרות הזקיקים הקטנים להפתעתי היו לי 12 ביציות בשאיבה ו12 הפריות. אך שוב העוברים לא מצטיינים: רק אחד מצטיין, השני אחריו עם מעט שברים( שניהם הוחזרו ביום שלוש) כל היתר דרגה b מנסים לגדל. אני שואלת מה לדעתך משפיע לנו על איכות העוברים? אני רוצה להבין איך זה עובד הרי הרירית שלי טובה מאוד ודי ברור שהבעיה העיקרית היא באיכות העוברים. מנסיונך, מה לדעתך משפיע אצלנו על איכות העוברים? הזרע? הביצית? מה עושים כדי שלא כל מחזור נהיה באותו מצב כי ברור שככה יהיה קושי להשיג היריון.

גורמים רבים משפיעים על איכות העוברים. קודם כל איכות הזרע והביצית, אך גם פרוטוקול הגירוי השחלתי, איכות המעבדה, גורמים חיצוניים כמו עישון, והסביבה בה מגדלים את העוברים. הרופא המטפל ידע מה לעשות על מנת להשיג עבור תנאים אופטימליים.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית