איקוקלמין

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/10/2015 | 23:08 | מאת: גל

שלום רב. אני נמצאת כרגע בטיפולי פוריות. עברתי כ 6 הזרעות מתוכם כ 3 עם איקוקלמין ס""כ 40 כדורים. בפעם הבאה זה יהיה עם גונל אף. עם האיקוקלמין קיבלתי גם פרוגינובה. לאחרונה שמעתי שיש קשר בין סרטן ואיקוקלמין. רציתי לדעת אם 40 כדורים זה שם אותי בסיכון? תודה

הקשר די קלוש, ומדובר על נשים שנחשפו ליותר מ- 12 מחזורים ברצף של איקקלומין. מאחר וכיום אין כאלה נשים כמעט, ברור שמדובר בתת קבוצה קטנה ונדירה.

05/10/2015 | 07:36 | מאת: גל

תודה על התשובה. אתה מתכוון ל12 טיפולים רצופים של איקוקלמין? והאם 40 כדורים ל4 הזרעות במשך8 חודשים בערך זהנחשב לסיכון? תודה

כן ולא.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית