הפלה- ציטוטק או גרידה!

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

04/10/2015 | 16:22 | מאת: אפרת

שלום רב! אמורה להיות בשבוע 7 אך ישנו שק הריון המתאים לשבוע 5. במהלך השבוע אבצע אולטרסאונד נוסף ואם לא יהיה שינוי אתבקש לבצע הפלה. אני ללא ילדית סובלת מאנדומטריוזיס שנה בטיפולים לאחר הריון כימי אחד וזה השני. מה מומלץ יותר- ציטוטק או גרידה? תוך כמה זמן לאחר ביצוע ההפלה ניתן לחזור לטיפול הפוריות? תודה

כרופא פריון הנטייה שלי היא תמיד להימנע ככל הניתן מהתערבויות כירורגיות בחלל הרחם. עם זאת, הטיפול בציטוטק מחייב סבלנות - לפעמים זה עובד תוך שעות ולפעמים נדרשים ימים, ויש גם כ- 10 עד 20 אחוז מהנשים שלא מגיבות בהצלחה לציטוטק. בד"כ כחודש לאחר הפלה ניתן לחזור לטיפולי פריון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית