שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/09/2015 | 08:13 | מאת: הריונית

שלום פרופסור, אני בחודש תשיעי להריוני ברוך השם. בחודשים 4-5 רמת ההמוגלובין שלי הייתה 10.3 וכיום 11.6 השאלה שלי היא האם רמות אלה מסוכנות לעובר ? ומהי ההשפעה עליו? ( מדאיג אותי במיוחד השלב בו ההמוגלובין היה נמוך )

אלו רמות נורמליות להיריון, מאחר והאנמיה בהיריון נובעת בחלקה ממיהול טבעי של הדם, דבר שנועד להקל על עבודת הלב האימהי שנמצא בתפוקה גבוהה יותר. בכל חקרה העובר לא מושפע מהאנמיה של האם, מאחר וההמוגלובין העוברי הוא בעל אפיניות גבוהה יותר משל ההמוגלובין האימהי לחמצן.

29/09/2015 | 13:04 | מאת: הריונית

תודה רבה פרופסור , חג שמח !

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית