נפיחות לאחר שאיבה והחזרה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

16/09/2015 | 18:18 | מאת: שרון

פרופסור זיידמן שלום 2 שאלות- 1. אני אחרי שאיבה והחזרת 2 עוברים לפני כשבועיים, אחד רגיל אחד בלסטו, מאותו יום אני עם בטן נפוחה עד קשה מאוד, גזים לא ברורים כי אין לי עצירות וכאבים בצד השמאלי למטה. עשיתי בדיקת בטא היום ואני בהריון, האם המצב הבטני הזה אמור לחלוף ? קשה לי לאכול כי זה מחמיר אחרי אוכל 2. האם מסוכן לטוס טיסה ארוכה של כ 12 שעות בשבוע חמש ? האם עדיף לחכות לאחרי בדיקת דופק או סקירה ראשונה? תודה

1. גירוי יתר שחלתי אכן נוטה להחמיר ולהתארך בהיריון, ואם לא תהיה הטבה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. 2. בד"כ אין מניעה לטוס, אבל במקרים של גירוי שחלתי נמשך חייבים להיבדק לפני כן.

17/09/2015 | 09:08 | מאת: שרון

תודה על תשובתך נאמר לי ע"י הרופא שחוץ מלשתות הרבה מים אין כל כך מה לעשות וצריך להמתין שהנפיחות תעבור במיוחד אם אני בהריון זה ייקח עוד קצת זמן.(הוא לא בדק אותי פיזית אלא שלח אותי לעשות ספירת דם שיצאה תקינה) 1. האם זה נשמע לך תקין? 2. מה עושים במקרה של החמרה במהלך החג? האם זה יכול לפגוע בסיכויי ההריון להתפתח? תודה שרון

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית