דחוף - לקיחת קרינון וגאסטו לתמיכה

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

30/07/2015 | 13:50 | מאת: מימי

שלום פרופסור דניאל היקר ביום 13 להחזרת עוברים, עם 3 אסטרופם 2 מ"ג ביום ושני קרינון ביום. עשיתי בדיקות במכבי שהראו: progesterone-35.8 estradiol-905 HCG_B-110 כעבור יומיים עשיתי בדיקות דם בביה"ח ביחידת ה-IVF ולהלן התוצאות שלהם (יחידות אחרות כנראה): progesterone-13 estradiol-248 HCG_B-332 התקשרו אליי שאני צריכה לקחת זריקת גאסטון ולהמשיך קרינון במקביל. האם זה סביר? תודה

סביר. למרות שלא נראה שיש סיבה של ממש לדאגה.

02/08/2015 | 09:34 | מאת: מימי

פרופסור דניאל המבורך והיקר תודה על תשובתך. ברצוני לחדד את שאלתי. אני מצרפת קטע ממאמר שפרסמת באתר שלך baby4u. "מחקר אחר שבדק רמות של פרוגסטרון במתן בזריקה לתוך השריר בהשוואה למתן דרך הנרתיק מצא שהרמות בדם וברירית הרחם היו דומות, בעוד שלאחר מתן פרוגסטרון בעד הנרתיק הרמות ברירית הרחם היו גבוהות פי 14 בהשוואה לרמות שנמדדו בבדיקת דם. מנתונים אלה ניתן להסיק כי אין תועלת של ממש בבדיקת רמות הפרוגסטרון בדם אצל נשים שנוטלות תמיכה עם פרוגסטרון בעד הנרתיק (כמו ג'ל קרינון, פתיליות אנדומטרין או טבליות אוטרוגסטן). ממחקרים אלה ניתן גם להסיק שעבור נשים שנוטלות תמיכה עם תכשירי פרוגסטרון בעד הנרתיק רמות הפרוגסטרון בדם אינן משקפות את הרמות הגבוהות שמתרכזות ברירית הרחם. מחקרים שנערכו בעת האחרונה מורים שתמיכה עם תכשירי פרוגסטרון, כמו קרינון או אנדומטרין, נותנות תמיכה ברמת רירית הרחם, שאינה נופלת מזו שמושגת לאחר קבלת זריקות פרוגסטרון (כמו גסטון). נשים שמקבלות תמיכה עם פרוגסטרון שמושם בנרתיק יכולות לחוש ביטחון כי התמיכה שהעובר שברחמן מקבל טובה ואינן צריכות לקבל זריקות לשריר או לבצע בדיקות דם לרמות פרוגסטרון -- שלא מלמדות הרבה ביחס לתקינות התמיכה".(Zarutskie PD, Phillips JA). בהתאם לזאת ולעובדה שרמת הפרוגסטרון קפצה אצלי מיום לקיחת התמיכה של הקרינון בלבד (כשלושה ימים לפני החזרת העוברים עד ליום ה-14 בו עשיתי את בדיקת הבטא) מ-0.7 ל-13. הגוף החל לייצר פרוגסטרון באופן טבעי ובצורה מספקת. אז אני חושבת שלקבל גסטון בנוסף הוא סתם "עינוי" מיותר. מה היית אתה עושה? תודה מימי

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית