שאלה נוספת לגבי הקפאת ביציות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/07/2015 | 20:14 | מאת: א

האם באמת הקפאת עוברים משפרת את הסיכויים לשימור פיריון? ידוע לי שכאשר מקפיאים עובר אז הוא צריך לשרוד רק את ההפשרה ואילו ביצית צריכה לשרוד הפשרה ועיבור. אבל - עבורי, אם למשל שואבים 10 ביציות ומקפיאים. בהפשרה שורדות שמונה ובעיבור 6 - אני נשארת עם 6 עוברים. ואם שואבים 10 ומעברים אותן ורק 8 שורדות את העיבור ואז בהפשרה רק 6 שורדים את ההפשרה - עדיין נשארתי עם 6 עוברים. כלומר - בכל מקרה העיבור בין אם לפני או אחרי ההקפאה יעלה לי בכמה ביציות, נכון? אני פשוט מנסה לוודא שאכן ההשוואה בסכוי היא בין עובר מקפא לביצית מוקפאת ולא בין ניסיון לשמר 10 ביציות או 10 עוברים. תודה.

ברור שלאישה שיודעת שלא יהיה לה בעתיד בן זוג, עדיף להקפיא עובר, מאחר שהידיעה שהביצית כבר הופרתה והתפתח עובר יפה לפני ההקפאה, משמעותית להערכת הסיכוי להרות בעתיד. אבל מרבית הבנות שעושות הקפאת ביציות מסיבה חברתית, עושות זאת למען בן הזוג שעוד לא פגשו או שעוד לא הסכים שהגיע העת להיות אבא, ובמקרה זה לא יהיה שימוש רב לביצית שהוקפאה עם זרע תורם, מעט גברים מתלהבים מאפשרות זו.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית