מבולבלת

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/07/2015 | 18:50 | מאת: הריונית

פרופ שלום , כבר כמה פעמים שאלתי שאלות לגבי היכולת של הזרע לשרוד מחוץ לגוף...קיבלתי מענה ואני קצת מבולבלת ...יש הטוענים שהזרע כלל לא שורד מחוץ לגוף ומנגד שהוא כן יכול לשרוד . השאלה שמטרידה אותי היא אם הוא בחוץ בסביבה לחה של חדר אמבט או בסביבת מעט מאד מים ללא סבון כ5 שעות ...האם יכול להפרות ? אני ממש מבולבלת ולא מבינה . הסיטואציה המדוברת היא גילוח אזור הנרתיק ( שפתיים חיצוניות - פנימיות ) די בפנים למטה ללא סבון ופחד שאיכשהו אם היה זרע על המקום בו הייתה מונחת הסכין והוא הגיע /נזל עם המים לפתח הנרתיק אז ביכולתו להפרות ? זה קרה 3 ימים לפני הביוץ. אני בהריון ברוך השם וכמובן שבאותו השבוע קיימתי יחסים פעמיים או שלוש אבל הפחד הזה לא מרפה ממני. אשמח פעם אחת ולתמיד להסבר שירגיע אותי . בהערכה על הסובלנות ותודה רבה.

הזרע יכול אומנם לשרוד כמה שעות בסביבה לחה מחוץ לגוף, אבל על מנת להפרות את הביצית צריכים להגיע מליוני תאי זרע בתנועה לחצוצרה וזה כמובן בלתי אפשרי ללא שפיכה של כמות זרמה משמעותית בסמוך לפתח של צוואר הרחם.

22/07/2015 | 10:48 | מאת: הריונית

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית