ICSI משווה לזרע איכותי?

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

17/06/2015 | 23:06 | מאת: סיגל

שלום, אני בת 40. האם בגילי צפוי הבדל בסיכויי הכניסה להריון בין: 1. IVF מתרומת זרע 2. IVF + ICSI מזרע באיכות נמוכה (מורפולוגיה תקינה 1%, כמות זרע סבירה). מה הסכנות בשימוש ב ICSI? תודה

1. יתרון משימוש בזרע תורם תלוי בעיקר באיכות הזרע של בן הזוג. נדיר שיש בכך יתרון משמעותי. 2. בשימוש ב- ICSI דווחה עליה מסויימת בשכיחות הבעיות הכרומוזומאליות, בעיקר בכרומוזומי המין, ובחלק קטן של המחקרים נצפתה עליה קלה בשיעור המומים בעובר, אך רבים לא מיחסים זאת לשיטה אלא לשימוש בזרע בעל איכות ירודה ביותר בחלק מהמקרים. יחידות מובילות בעולם מבצעות כיום ICSI במרבית המקרים ואינן חושבות שהעליה הקלה בסיכון משמעותית, בייחוד אם תקחי בחשבון שבגיל 40 יש לך סיכון פי 10 יותר גבוה לתסמונת דאון בהשוואה לאישה בת 30.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית