זקוקה לעזרתך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

15/06/2015 | 19:37 | מאת: שגית

פרופסור יקר, אני נורא אשמח אם תעשה לי קצת סדר בעניינים משום שאני מבולבלת וגם אובדת עצות. כתבתי פה לפני כמה שבועות וסיפרתי כי לבעלי מורפולוגיה 0 אצלי הכל תקין ואנחנו בני 25-26. ישנן בנות ששוחחתי איתן שאמרו לי במפורש כי הרופא שלהם אמר להן כי הזרעה הינה בזבוז זמן עבורן וכי יש לעבור מיד ל- ivf. לעומת זאת הרופא שלי טען כי עליי לעבור לפחות 3 הזרעות. למרות ששני טיפולים נכשלו ואני כבר מיואשת שעליי לעבור עוד טיפול אחד שסיכויו כה נמוכים, קיבלתי עדכון שככל הנראה איאלץ לעבור יותר מ3 הזרעות עם הורמונים משום שאם לא אעשה זאת לא יאשרו לי ivf שאלתי אליך היא כזו: כיצד ייתכן כי יש רופאים שמפנים מיד לivf כאשר המורפולוגיה היא 0 ורופאים אחרים עושים מספר סבבי הזרעה? האם בסיטואציה כזו אני יכולה לדרוש לעבור ל- ivf? אני מקבלת את העובדה שצריך לעשות 3 מחזורים הזרעה (אחת בלי הורמונים ושתיים עם) אבל יותר מזה, נראה לי התעללות בי ובגוף שלי ובזבוז זמן מתסכל ביותר! אני באמת לא מוכנה לעבור יותר הזרעות. אשמח לתגובתך,

יש עוד שיקולים בהחלטה למעבר ל- IVF, שהוא ללא ספק טיפול יעיל יותר בבעיות זרע, למשל גיל האישה, היריונות קודמים, בעיות פריון נוספות וכו'. אני מניח שהגיל הצעיר שלך עומד ביסוד הדרישה להזרעות.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית