מעקב זקיקים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

28/05/2015 | 13:40 | מאת: אורי

הי בת 30 מחזורים סדירים ביותר 28 יום ביוץ ביום ה14. מזהה ביוץ ע"פ מקלות ביוץ כאב חד בצד הבטן והפרשות פוריות. בחודש האחרון ראיתי סימן לביוץ אז הפסקתי לבדוק, המחזור איחר לי ממש 34 יום. ובאמת ככל הנראה בייצתי ביום ה-20. החודש קיבלתי בתאריך 12/05 עד כה כבר 17 ימים אין כאבים אין פס שני בבבדיקת ביוץ ואין הפרשות,. היום הולכת למעקב זקיקים פשוט כדיי להבין אם בייצתי או שטרם. כבר שבוע וחצי אנחנו מקיימים יחסים רצוף וזה דיי מעיק וקשה. והופך מונוטוני. כך לפחות אדע ונהיה יותר חכמים להעריך מתי יתרחש בעצם או שכבר עבר. שאלתי היא מה הרופא בודק במעקב? הבנתי שגודל הזקיק צריך להגיע ל20 מ"מ? ועובי הרירית גם צריכה להיות עבה? אבל הריי זה לא מדד כי הרירית עבה גם עד הוסת לא? ומהו נוזל בדוגלס? יש לי מלא שאלות סליחה מראש?

הרופא בודק אם יש עדיין זקיק או שמא נהפך לגופיף צהוב. הרירית צריכה להיות עבה. אבל זה באמת לא מדד למועד הביוץ. נוזל בדוגלאס יכול לפעמים לרמז על זקיק שבייץ ושחרר את הנוזל שמתוכו אל מאחורי הרחם.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית