פרופיל הורמונלי - אשמח לדעתך

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

21/05/2015 | 09:49 | מאת: מורן

פרופ זיידמן שלום, מעלה כאן שוב את הודעתי מלפני כמה ימים, ייתכן וברצף ההודעות "הלכה לאיבוד". אשמח לדעתך. ביצעתי בדיקת פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור. היה כתוב על גבי ההפנייה שאין צורך בצום, למעט 3 שעות עירות לפרולקטין. 1. האם יש פגיעה במהימנות הבידקה בגלל שלא הייתי בצום? 2. אשמח לדעתך האם תקין (התור שלי לרופא רק עוד כמה שבועות). בת 37, 3 חודשים לאחר הפסקת הריון ראשון בשבוע 23. TSH - 1.96 נוטלת יוטירקס לבעיות בבלוטת התריס Prolactin - 179 LH- 4 fsh- 7.8 Progesterone- 1.6 dhea-s - 4.08 3. האם הרזרבה השחלתית שלי תקינה לגילי? 4. אני מבינה שאמורה הייתה גם להיות בדיקת אסטרוגן, אך הרופא לא ביקש אותה, האם זה מהותי? תודה רבה ויום נעים, מורן

1. אין. 2. תקין. 3. לכאורה בסדר. זה מהותי, כי אם רמת האסטרדיול הייתה גבוה אז אין משמעות לרמות ה- FSH.

21/05/2015 | 14:14 | מאת: מורן

תודה פרופ, היום, שהינו היום העשירי לאותו מחזור בו עשיתי את הפרופיל ההורמנלי שציינתי את ערכיו קודם עשיתי מעקב זקיקים ובדיקות דם. בדיקת האסטרדיול מהיום היא 82.9, האם יכול לתת לנו רמז לגבי תקינות הרמה שהייתה ככל הנראה לפני שבוע? בהקשר זה לאשר יותר את תקינות בדיקת הפרופיל בשילוב עם ה-FSH? תודה רבה!

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית