טיפולי מחזור עוקבים של החזרת קפואים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

25/03/2015 | 20:25 | מאת: לוני

שלום, התחלתי טיפול בהורמוני תמיכה לקראת החזרת עוברים מוקפאים אך הטיפול הופסק באמצע כי היה ביוץ, ובמחזור שאחריו מיד התחלתי שוב בהורמוני תמיכה אך לא הלכתי להחזרה כי הרופאה בחרה לגדל לבלסט והם לא שרדו,עתה אני מחכה לקבל את הוסת ולהתחיל שוב טיפול לקראת החזרת קפואים. יש לי שתי שאלות: 1. האם טיפולים עוקבים כאלה לא מעמיסים על הגוף הורמונים ברמת סיכון לסרטן שד או שאסטרופם ואוטרוגסטן נחשבים "קלים"? 2. האם שלושה טיפולים במחזורים עוקבים לא בעייתיים מבחינת הצלחת הטיפול ועדיף לתת לגוף "לנוח" או שבמקרה הנ"ל זה לא אישיו. אשמח לדעתך המושכלת, תודה מראש.

25/03/2015 | 20:41 | מאת: לוני

תיקון לגבי השאלה הראשונה....האם הטיפולים העוקבים מעלים סיכון לסרטן רירית הרחם והמלצתך היא לעשות הפסקה לקראת הטיפול העוקב השלישי?

1. אין שום בסיס לחשש שלך. אני לא מכיר מושג של הורמונים "קלים". 2. לא. אבל בהחלט מנוחה נפשית מהטיפולים לעתים נדרשת.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית