עזרה בפענוח בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

02/03/2015 | 09:43 | מאת: איילון

שלום רב, אני בן 36, אשתי בת 33, מנסים להיכנס להריון כבר 8 חודשים, בינתיים ללא הצלחה. אין רקע של בעיה בריאותית אצל אף אחד מאיתנו. בהמלצת רופא המשפחה עשיתי בדיקת זרע, קיבלתי את התוצאות ללא כל הסבר נלווה, חלקן נראות לי מלחיצות.... אשמח להתייחסות המומחים בפורום לגבי הממצאים בבדיקה: בן 36 הימנעות- 4 ימים, איסוף בדיקה - 45 דקות ממתן זרע. התנזלות - תקינה צבע - צהבהב-לבנבן PH -8 נפח - 4.4 ריכוז תאי זרע - 130 (mil\ml) ריכוז תאי זרע בזירמה - 572 מליון אחוז תנועה כללית - 36% מהירה - 11% בינונית - 14% איטית - 6% במקום - 5% סה"כ תאי זרע בתנועה - 206 מליון אחוז השרדות לאחר 4 שעות - 28% חיות - 75% אגלוטינציה - יש הצמתות מורפולוגיה: צורות תקינות -4% צורות פתולוגיות - 96% ראש - 68% צוואר - 18% זנב - 10% לאוקציטים - 0.7 (mil\ml) אודה מאד להתייחסותכם, על-פי הטבלה יש כאן ערכים שהם מחוץ לנורמה התקינה, אשמח שתסבירו לי האם אכן הבעיה חמורה? למה לא צירפו לתוצאות הנחיות להמשך?

הבדיקה תקינה. אפילו טובה מאד.

02/03/2015 | 11:20 | מאת: איילון

תודה על התשובה המהירה, האם אין משמעות קריטית לכך שערכי המורפולוגיה והתנועתיות נמצאים מחוץ למה שמוגדר כ"ערכים תקינים"? ואם הכל תקין אז מה להמשך?... אשתי הלכה לפני 3 חודשים לרופא נשים לבדוק זקיקים בשחלות. אמר ששחלה אחת קצת גבוהה והשנייה בגובה רגיל. בשתיהן ראו זקיק והרופא העריך שהביוץ יהיה ביום ביום 14 (הבדיקה הייתה על סף היום ה-14). הומלץ לנו לשכב פעם ביומיים בימים המועדים, יכול להיות שאנחנו מפספסים את הביוץ? יש דרך לאתר את הביוץ בצורה יותר מדוייקת? כי בחלק מהמקרים המחזור היה 30-31 ימים...

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית