שלב לוטאלי קצר

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

28/02/2015 | 11:47 | מאת: ריקי

בסבב טבעי, הזרעה. בלי הורמונים בכלל, בלי אוביטרל ובלי תמיכה. התחיל דימום 12 יום אחרי הביוץ. בהנחה שזה ווסת (מרגיש ככה), זה לא יכול לפגוע בהשתרשות אפשרית? כלומר יכול להיות שמשהו קורה שם אבל הגופיף הצהוב הפסיק לתמוך מוקדם מדי? פרוגסטרון ביום ה-6 לביוץ היה 30. חום השחר החזיק יפה למעלה עד אתמול, רק היום ירד טיפה. החזה עדיין כואב מאד. תודה

ווסת בד"כ מורה שההשתרשות לא הצליחה. שלב לוטאלי קצר בעל משמעות קלינית הוא מצב נדיר וספק אם הוא כולל ווסת שהקדימה ביומיים בלבד, אבל מאד קל לטפל במצב זה על ידי תוספת תמיכה עם פרוגסטרון.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית