פרוגסטרון נמוך והפלות

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

22/02/2015 | 02:34 | מאת: מודאגת

שלום בת 32 בעלת ביוץ סדיר, מטופלת IVF כתוצאה מבעיות זרע ביצעתי החזרת 2 עוברים מוקפאים (הוקפאו ביום 2) על בסיס הורמונלי (4 פעמים ביום אסטרופם ופעמיים ביום קרינון) ההחזרה הצליחה, ביום ה14 להחזרה הבטא הייתה 244 והפרוגסטרון 22. ביום ה16 להחזרה בטא 685 ופרוגסטרון 22 ההחלטה במחלקה בה אני מטופלת הייתה שלא להוסיף עוד תמיכת פרוגסטרון למרות התוצאה הנמוכה בשבוע 6 החלו בבת אחת דימומים חזקים עם קרישי דם, בבדיקת אולטראסאונד נראה שק הריון פחוס ללא דופק או שק חלמון וההגדרה הייתה "הפלה מאיימת" למחרת בבדיקת אולטראסאונד לא נראה שק הריון אלא רק קריש דם והתבקשתי להפסיק את התמיכה- הפלה מלאה. אציין כי השלב הלוטאלי שלי תמיד קצר מאוד (10-11 ימים) ובד"כ מקדימים את הווסת יום או יומיים של הכתמות. בדיקת פרוגסטרון ביום ה21 למחזור (ללא הורמונים) העלתה תוצאה של פרוגסטרון 27. בנוסף נמדדה רמת הפרוגסטרון יום לאחר הביוץ והיא הייתה 4.48 אני חוששת כי גם בסבב החזרת העוברים הבא במידה ויקלט רמת הפרוגסטרון תהיה נמוכה והרירית שוב תתפרק ותגרום להפלה. הרופאים במחלקה בה אני מטופלת מתעקשים כי 2 קרינון ליום הם התמיכה המירבית אותה ניתן להציע לי, למרות שידוע לי כי יש תמיכות רבות ויעילות יותר למקרים של פרוגסטרון נמוך ודימומים בהריון (לדוגמא גסטון, חצי אוביטרל פעם ב3 ימים ועוד) אשמח לשמוע את דעתך הכנה בנושא- איזו תמיכה היית מציע לי לקבל במצב הקיים תודה מראש

שני קרינון היא תמיכה מצוינת, כפול מהמינון הנדרש לפי מחקרים. אני לא מכיר את המחקרים, שאת יודעת עליהם, ביחס ל"תמיכות רבות ויעילות יותר".

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית