מחזור שאיחר לו

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

29/01/2015 | 08:31 | מאת: מיטל

בת 38 בדר"כ וסת סדירה כל 28-30 יום, המחזור לפני אחרון היה אחרי 25 יום והאחרון איחר 45 יום והיו כל מיני תופעות בדרך סימני דם אחרי 20 יום שעברו אחרי יומיים לחץ ונפיחות בבטן בסביבות שלושים יום והפרשות מוגברות. עדיין מאוד רוצה עוד ילד שאצטרך לעשות באמצעות IVF, אני מניחה שאי הסדירות של שתי הווסתות האחרונות הן איתות לכך שגיל המעבר מתקדם, (לפני שמונה שנים כבר הFSH שלי היה לא גבולי). קבעתי תור לרופא נשים וברצוני להיות מוכנה לדעת אלו בדיקות כדאי לבקש שיוכלו לנבא האם יש לי עדיין את הפוטנציאל להכנס להריון היות, חשוב לי מאוד כיוון שהטיפול האחרון כשל וגם החזרת הקפואים וכל התהליך כרוך בכאב פיזי ועלות כספית לא מבוטל כיוון שזה ילד שלישי. שאלה נוספת בהריון האחרון היה לי סיבוך של הניתוח הקיסרי ונוצרה לי דלקת ברחם שלא אובחנה פשוט קיבלתי אנטיביוטיקה חזקה ואחרי שלושה וחצי חודשים שוב חזרה ואובחן שהתפירה לא היתה טובה ויצרה כפלים על הצלקת של הקיסרי הקודם וכי התפרים משום מה לא נמסו, הכירורג הציע ניתוח מחדש או להתמודד עם הדלקת שעלולה לחזור מידי פעם ובקיסרי הבא ינקו את הכל. כמובן שלא עשיתי ניתוח נוסף הדלקת לא חזרה אבל אין אני יכולה לדעת שהרחם תקין? הרופא שלי אמר שאין צורך לעשות בדיקה, אולם בשלוש הפעמים שניסו להחזיר לי את העוברים ואת המוקפאים הרופאים ממש התקשו ואולי זה בכלל מונע מהעוברים להגיע למקום ואיך אדע שהרחם ימוד בלחץ של הריון?

לא נראה לי שמשני מחזורים לא סדירים ניתן ללמוד רבות על הפריון שלך. אפשר לעשות היסטרוסקופיה להעריך את תקינות חלל הרחם שלך.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית