סוניקטור

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

24/01/2015 | 01:01 | מאת: גליה

שלום פרופ'! אני בשבוע 12 ועובדת במעבדה, לפעמים יש הפעלה של מכשיר סוניקטור בסביבתי. רציתי לשאול האם יש סיכונים לעובר עם מכשיר זה,ואם כן, עד כמה יש להתרחק מהמכשיר על מנת שלא יהיה כל סיכון לעובר? תודה רבה.

ד"ר ורד קויפמן, כימאית מפורום בטיחות גהות ואיכות כותבת: בעקרון יש המלצה שנשים בהריון לא יהיו בחדר בו מופעל סוניקטור. זו המלצה בלבד, אבל מתוך עקרון הזהירות המונעת, עדיף להימנע מחשיפה. האזהרה הנה לכל תקופת ההיריון. אם את חייבת להיות בחדר, תיגשי לרופא/ה שלך שיבדוק/תבדוק אם אפשר לאשר לך לשהות בחדר בזמן הפעלת המכשיר. זה תלוי בעוצמה שלו ובמשך הפעולה שלו, והמרחק שלך ממנו. חשוב לפנות לממונה הבטיחות, או לאחראי מוסמך שיבצע בדיקה של עוצמת הסוניקטור. אם נמוך מאוד, אין בעיה, אם לאו ואם תהי שם שוב, להגדיר מתי מופעל כדי שתמצאי החוצה. גם לאנשים לא בהריון מומלץ לא להיות בחדר. לא ברור אם גורם נזק, אך יש אנשים שרגישים וגורם להם כאבי ראש, בחילות, אי נוחות באוזניים, וחשש לפגיעה בשמיעה. אחרים לא מפריע להם. חשוב שבבדיקה הבאה אצל הרופא/ה תגידי שנחשפת לזמן קצר לסוניקטור.

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית