בטא חיובית ופרוגסטרון נמוך לאחר החזרת מוקפאים

דיון מתוך פורום  פריון האישה והפריה חוץ גופית

14/12/2014 | 17:09 | מאת: מודאגת32

שלום אני בת 32, בטיפולי ivf בעקבות ספירת זרע נמוכה מאוד החודש עברתי סבב החזרת 2 עוברים מוקפאים בני יומיים. מהיום השלישי לוסת נוטלת 4 כדורי אסטרופם, ויומיים לפני ההחזרה התחלתי ליטול גם 2 קרינון ביום. ממשיכה בטיפול גם היום עברו 13 יום מהחזרת העוברים והיום ביצעתי בדיקת בטא- שיצאה חיובית. בטא 244. הבעיה היא שהפרוגסטרון בבדיקה היה 22- הבנתי שמדובר בערך נמוך מאוד. אני מאוד חוששת מהפלה בעקבות ערכי הפרוגסטרון הנמוך. במחלקה בה אני מטופלת נאמר לי רק להגיע לבדיקת הכפלה בעוד יומיים ושאני מקבלת כרגע את התמיכה המירבית לפרוגסטרון. מניסיונך- עד כמה בעייתי ערך פרוגסטרון ברמה כזו בשלב זה של ההריון. האם הוא באמת מצביע על רמת הפרוגסטרון ברחם? האם ניתן לקבל תמיכה בנוסף לקרינון על מנת לתמוך בהריון? בימים האחרונים יש גם מעט הפרשות של הקרינון, וחלקן בצבע חום- אדמדם, נראה כדם ישן. האם יש סיבה לי לדאגה? תודה מראש!

16/12/2014 | 12:38 | מאת: מודאגת32

בנוסף, אוסיף כי ערכתי בדיקת בטא שניה יומיים לאחר הראשונה. הבטא עלתה מ244 ל685 הפרוגסטרון נותר 22 כפי שהיה לפני יומיים. לא מעלים לי את מינון התמיכה, בטענה כי בהריון עוברים מוקפאים הפרוגסטרון הנמוך לא משנה. האם אתה מכיר את הטענה הזו? האם אתה מסכים איתם כי אין צורך להוסיף תמיכה (כרגע מקבלת 4 אסטרופם ו2 קרינון ליום) למרות הפרוגסטרון הנמוך? האם אין טעם לנסות להוסיף גסטון או לפות נר קרינון נוסף?

מנהל פורום פריון האישה והפריה חוץ גופית